The Coal Shed, London

Following great success on the south coast with The Salt Box and The Coal Shed Brighton, The Coal Shed London brings a taste of the Brighton seaside to the bank of the River Thames. Residing in an impressive double height building with a remarkable glazed façade, The Coal Shed with its famed roasted rare breed meat and south coast seafood certainly makes its mark on Southbank.

The Coal Shed London’s décor mirrors its Brighton sister through smoky mirrors, masculine palettes and antique metals. Design LSM masterminded the interior, creating an atmospheric, luxurious restaurant that appeals to both residents and city workers within the area. The site comprises of a restaurant with a (non-imposing) open kitchen, stunning mezzanine floor that overlooks the main restaurant and an intimate 20-cover private dining room.

We’ve had the pleasure of working with Design LSM on a number of projects in the past, Indian Accent, 20 Stories Manchester and Issho to name but a few, and were delighted to collaborate on The Coal Shed. We specified a bespoke wide plank engineered wood floor and double-fumed herringbone parquet blocks, which have a deeply aged look. With a 6mm wear layer, these floors can handle high levels of footfall with ease.

If you’re in the process of specifying a wood floor for a leisure project, our specification consultants are on hand to guide you through the process.

 

Project type —

Project location — London, United Kingdom

Areas of expertise