Nando’s, Trafford Centre

When Harrison Design were tasked with refurbishing popular Trafford Centre eatery Nando’s, they approached Studio Ted Todd to supply an engineered floor. Monroe, from the Editions collection of Woodworks by Ted Todd, was specified throughout.

Five miles west of Manchester city centre and just a stone’s throw away from the Manchester Ship Canal lies the neo-baroque inspired Trafford Centre. Located in the Orient, inside Europe’s biggest food hall is the ever-popular afro-Portuguese restaurant Nando’s.

Beautifully complementing the masculine palette, distressed concrete and stunning glass pendants, Monroe is a grey-brown handmade wood floor that has been double fumed to create a distinctive smoky tone. Our engineered floor Monroe was laid diagonally by DRC property, adding to the other geometric elements of the space. Through the natural materials used, the Afro-Portuguese restaurant has an earthy feel, with the yellow leather and African artwork giving the space lively inflections of colour.

All Nando’s restaurants are different, but one thing that runs through each restaurant is their exquisite collection of South African art, a nod to their humble beginnings in the Johannesburg suburb of Rosettenville.

 

 

Project type —

Project location — Manchester, United Kingdom

Featured product

Areas of expertise